Åpningstale av Fylkeskultursjef Tone Kolaas ved separatutstilling Sept. 06

 

 

Kunst kan være et eventyr med rom for egne fortolkninger. Elisabeth Slettnes inviterer oss med denne utstillingen inn i sitt høyst fargerike eventyrlandskap der tilskueren gis anledning til å dikte videre på historiene som starter i Slettnes sine frodige og fargerike lerreter. Jeg vet ikke om Slettnes er inspirert av den fransk-jødiske kunstneren Teo Tobiasse som i et av sine bilder stiller spørsmålet: 

 

-a quelque monde je suis venue – til hvilken klode er jeg kommet?

 

Akkurat som Tobiasse i sine bilder, inviterer Slettnes til undring og meditering. Kunstneren setter oss på et spor, introduserer fortellingen eller eventyret uten å fortelle det ferdig og gir oss anledning til å dikte videre i en personlig dialog med bildet. Elisabeth Slettnes har til tross for sin relativt unge alder allerede et stort publikum i Lillehammer regionen.

 

Nå inviterer hun oss igjen inn i sin fargerike rause billedverden, og vi tar henne gjerne imot. Kjære publikum, gled dere over nytt møte med Elisabeth Slettnes sine frodige penselstrøk. Benytt anledningen til å dikte videre i duett med bildet. Hjertelig velkommen til utstillingsåpning.

 

Tone Kolaas

Fylkeskutursjef